Functies van Geld

Crisis door geld

Het is een crisis door geld, en het resultaat van het toestaan door overheden (en dus door ons) dat private bankiers de controle hebben over “ONS” geld.  Geld is een soeverein recht dat voortvloeit uit het recht van individuen tot het aangaan van onderlinge contracten. Door toe te staan dat private banken tussenbeide komen (tegen verwaarloosbare kosten) als de wettige verschaffer van deze contracten (tegen rente) in een transactie tussen partijen hebben we het meest wezenlijke verloren, nl; de economische macht die vrije en democratische mensen hebben. Mensen zijn verward  over geld. Over wat het nu is, waar het vandaan komt, maar nog belangrijker, wat het zou moeten zijn, en waar het vandaan moet komen.

Geld als meet eenheid en verschaffen liquidideit

Geld is geintroduceerd als contract of eigenlijk een overdrachtsbewijs voor b.v. handel in  graan, metalen, edelstenen of andere zaken van waarde zoals een woning en andere consumptie artikelen en dient al heel lang als een veiliger, handiger middel van overdracht van betaling tussen twee handelende partijen.  Hierdoor is de reputatie en integriteit van de uitgevende instelling de belangrijkste factor in de aanvaarding en vertrouwen  van ons geld.

Je kunt stellen dat geld twee belangrijke functies dient te vervullen:

1) Het verschaft liquiditeit aan de markt

2) Het is een meeteenheid

Liquiditeit

Geld stelt ons in staat om zaken die verschillen in aard en omvang eenvoudig onderling te verhandelen. Geld heeft dus een essentiele rol doordat het liquiditeit aan onze economie verschaft.

Meet eenheid

Geld fungeert als meeteenheid doordat het boekhoudkundig onze onderlinge betaalbeloftes aan elkaar administreert.

Vrij van corruptie

Voor het bewaren van de integriteit van deze belangrijke functies en voorwaarden moet geld vrij zij van externe corruptie en manipulatie zoals met name ¨rente¨dat doet in combinatie met de uitgifte door private instellingen met als enige doelstelling winstbejag.

 

¨Het is geen mysterie om het storings patroon in de economie te projecteren veroorzaakt door rente. Als rente de schuld onomkeerbaar en voortdurend vermenigvuldigt in verhouding tot de noodzakelijke circulatie en steeds meer van iedere Euro gewijd wordt aan deze schulden, dan kan daardoor steeds minder van iedere Euro in circulatie aangewend worden voor de economie. Regulering kan slechts dit terminale proces vertragen.¨


Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s