Hoe kan de Euro voor Europa dan wel werken?

Wij zijn niet tegen een gemeenschappelijke munt of een gemeenschappelijk Europa. Verre van dat. Wij zijn tegen het feit hoe ons geld in circulatie wordt gebracht tegen rente door centrale maar vooral commerciële banken. Waarom?

Geen kwestie van opinie, maar een rekenkundig terminaal proces.

Omdat het een terminaal proces is. De totale schuld (hoofdsommen+rente) kan nooit terugbetaald worden uit alleen de hoofdsommen. De consequentie hiervan is dat er steeds opnieuw geleend MOET worden (weer tegen rente) om dit systeem te continuëren. En dit kan totdat onze productie niet langer deze schulden kan dragen en we onze kredietwaardigheid verliezen.  De zwakste economiën gaan eerst (denk aan die arme Grieken) maar ook wij komen aan de beurt. Het dwingt ons tevens om constant te blijven groeien en hierdoor onze aarde en leefmilieu onnodig uitputten.

Regeringen en reguleringen zullen ons niet redden.

Middels reguleringen en veranderingen binnen het bestaande systeem kunnen ze alleen de terminale consequentie uitstellen! Om een houdbare economie en samenleving door te voeren zullen we het probleem bij de wortel moeten aanpakken. Dus daar waar ons geld wordt gecrëeerd.

Wiskundig Geperfectioneerde Economie/Valuta

In een model genaamd ¨Mathematically Perfected Economy/Currency¨ (MPE) wordt ons geld gecirculeerd vrij van rente middels de Gemeenschappelijk Monetaire Infrastructuur (geen banken meer).

MPE model van toepassing op de geld circulatie:

In dit model (zonder rente) met de verhoudingen 1:1:1 tussen a) Geldcirculatie, b) Vertegenwoordigt Eigendom (rest)waarde), en c) (resterende) Aflossings verplichting Hoofdsom (middels afschrijving) ontstaat een boekhoudkundig schema ZONDER noodzaak voor regulering!

Een simpel  basis voorbeeld:

We hebben de volgende gegevens en ik neem daarbij een loonbedrijf (kredietwaardig) als voorbeeld die de aanschaf van een machine wil financiëren:

De op dat moment geldende marktwaarde (prijs) van die machine van een van de concurrerende aanbieders van die machines inclusief een service contract en garantie. 100,000.- . Financierings behoefte voor aan te schaffen machine = 100,000.-

De gemiddelde levensduur van de machine (is ook bekend of kan redelijkerwijs ingeschat worden) Laten we zeggen, 10 jaar.

1:1:1 tussen a) Geldcirculatie, b) Vertegenwoordigt Eigendom (rest)waarde), en c) (resterende) Aflossings verplichting/afschrijving
(Nieuwe) Circulatie
a) 100,000.- MPE Units die in circulatie worden gebracht met de machine en de kredietwaardigheid van de lener als onderpand.
(Resterende) Waarde onderpand
b) 100,000.-, MPE Units  = waarde vertegenwoordigt eigendom met lineaire afschijving over 10 jaar.
(Resterende) Aflossingsverplichting
c) 100,000.-  Aflossing 10,000.- per jaar over 10 jaar
Totale terugbetaald na 10 jaar: 100,000.-

In de praktijk gebruiken we een de-escalerende/non lineaire afschrijving, waarbij de afschrijvings bedragen van hoog naar steeds lager gaan, en zo zijn er nog een aantal methodes om de realiteit zo dicht mogelijk te benaderen.

Je ziet dat we hier een gesloten systeem hebben voorgesteld zonder rente, met GELD ALS MEETEENHEID, EN VERSCHAFFER LIQUIDITEIT VOOR DE HANDEL¨ gedekt en waarde gegeven door het onderpand en kredietwaardigheid ondernemer.

Zie je hier de enorme voordelen van? De lasten voordelen, de belastingvoordelen, meer besteedbaar inkomen, geen inflatie/deflatie, en nog veel meer?

Rente maakt het systeem terminaal

Iedereen die kan rekenen kan inzien dat rente het systeem terminaal maakt voor de samenleving. Niemand  wordt er uiteindelijk beter van dan alleen de private banken in de top van het cartel.

In 1982 hebben berekeningen aangetoond dat we rond 2010 de terminale fase zouden bereiken, waarvan akte. Deze modellen zijn nog steeds te downloaden van de website (www.perfecteconomy.com)

Rente als ¨Weapon of Mass Destruction¨

Rente is een massa vernietigings wapen en zal als zodanig onderkend dienen te worden en uitgebannen. Tot die tijd zal er niets veranderen.

¨Het is geen mysterie om het storings patroon in de economie te projecteren veroorzaakt door rente. Als rente de schuld onomkeerbaar en voortdurend vermenigvuldigt in verhouding tot de noodzakelijke circulatie en steeds meer van iedere Euro gewijd wordt aan deze schulden, dan kan daardoor steeds minder van iedere Euro in circulatie aangewend worden voor de economie. Regulering kan slechts dit terminale proces vertragen.¨

Advertenties

2 gedachtes over “Hoe kan de Euro voor Europa dan wel werken?

  1. Leuke site en model.

    Om het te laten werken moeten we ook inflatie afschaffen en stoppen met steeds teveel geld in omloop brengen en de prijzen en lonen steeds maar te verhogen.

    Groet,
    Hans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s