Rente is oorzaak crisis…

Video: Transitiecultuur over Economie

Met dank ook aan: Visionair: Douwe op 11 mei 2012, die ons attent maakte op deze serie.

Op http://www.transitiecultuur.nl/ is een aantal interessante afleveringen te vinden over de transitie waarin onze maatschappij zich momenteel bevind op verschillende vlakken. Hieronder aflevering 4 over de economie met een Nederlandstalig en zeer helder verhaal over de problemen van ons huidige economische systeem.

¨Het is geen mysterie om het storings patroon in de economie te projecteren veroorzaakt door rente. Als rente de schuld onomkeerbaar en voortdurend vermenigvuldigt in verhouding tot de noodzakelijke circulatie en steeds meer van iedere Euro gewijd wordt aan deze schulden, dan kan daardoor steeds minder van iedere Euro in circulatie aangewend worden voor de economie. Regulering kan slechts dit terminale proces vertragen.¨

Blog van Anthony Migchels

http://realcurrencies.wordpress.com/

Advertenties

3 gedachtes over “Rente is oorzaak crisis…

 1. Van ieder product is de prijsopbouw gemiddeld over alle producten 40%,toe te schrijven aan rentekosten. Alleen 90% van de consumenten betalen meer rente dan ze ontvangen. 10 Procent ontvangt meer rente dan ze betaalt.. Een constante geldstroom van een grote meerderheid vloeit naar een kleine minderheid

 2. Tja, wat is duurzaam? Niets heeft het eeuwige leven. Dat fossiele brandstoffen eens opraken is geen reden om ze niet te gebruiken. Ze zijn een (eenvoudige) tussenschakel naar betere vormen van energie. De meest voor de hand liggende ontwikkeling op de langere termijn is kernenergie. Wind en zon zijn hoogstens leuk voor huishoudens, maar die gebruiken slechts 5% van de landelijke energie. Het is dus zaak volop in te zetten op de ontwikkeling van nog veiliger kerncentrales, die een minimum aan afval produceren.
  Ik schat in, dat anno 2100 elke stad zijn eigen (kleine) kerncentrale heeft.
  Dan zijn er nog genoeg fossiele brandstoffen, maar ja, het stenen tijdperk is ook niet geëindigd omdat de stenen op waren.
  Zon en wind, in principe onbetrouwbaar, hebben dan geen aandeel meer. Men ziet in verbazing terug op het industriëel schroot van windmolenparken.
  Elektrisch rijden is anno 2100 reeds lang doorgebroken. Accu’s worden vervangen door robots. Tegen meerwaarde kan een voertuig worden voorzien van de optie zelf aan een paal op te laden.

  • Helaas heeft de uraniummijnbouw een verwoestend effect: “Nuclear Wastelands”. De aarde rondwaaiend uranium met een halfwaardetijd van 4,5 miljard jaar heeft tegen het jaar 2100 samen met de isotopen uit atoombommen en atoomcentrales de mensheid zodanig genetisch aangetast dat uitsterven dreigt of heeft plaatsgevonden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s