Oplossing crisis direct voorhanden, politieke ¨cojones¨ gezocht!

Oplossing: verreken alle betaalde rente over gevalsificeerde schulden en doorfinanciëren tegen 0%

De oplossing is direct en tegen relatief lage kosten voorhanden. Een verantwoordelijke MP die het belang van haar burgers voorop stelt i.p.v. de markten schrijft een brief aan alle schuldeisers dat hiermee al onze ongelimiteerde schulden zijn voldaan. PUNT ………  Als het je niet bevalt……See you in court! En dat is wel de laatste plaats waar ze naar toe willen gaan want dan komt de fraude aan het licht!

We verrekenen daarna alle betaalde rente tegen de nog uitstaande gevalsificeerde hoofdsommen. Hierdoor zijn meteen veel mensen schuldenvrij. We financieren alles onder de MPE voorwaarden en laten dit opnemen in ONZE grondwet.  Dit vormt de basis voor een houdbare economie en niet de pseudo vrije markt die men nu economie noemt.

MPE Kort samengevat:

Geen rente en geen private (geldscheppende) (centrale) banken meer.
Een landelijke nutsinstelling/accountants kantoor (zeg maar een    Gemeenschappelijke Monetaire Infrastructuur)
De rekenkundige/boekhoudkundige relatie van 1:1:1 tussen a) Geld in omloop (Circulatie), b) (Rest) Waarde Vertegenwoordigt Eigendom, en c) Resterende Aflossings Verplichting.

De concrete voordelen hiervan: Geen circulatore inflatie of deflatie, geen mogelijkheid tot systematische manipulatie van ons geld en eigendommen, en geen onoplosbare schuldenbergen die zichzelf (exponentioneel) blijven vermenigvuldigen door rente.

Implementatie is simpel en in verhouding tegen geringe kosten. Hoe? We verrekenen alle betaalde rente tegen de nog uitstaande gevalsificeerde hoofdsommen. Hierdoor zijn meteen veel mensen schuldenvrij. We financieren alles onder de MPE voorwaarden en laten dit opnemen in ONZE grondwet.  Dit vormt de basis voor een houdbare economie en niet de pseudo economie die men nu economie noemt. Een wereldwijd mandaat voor MPE en algehele naleving daarvan wordt binnenkort online gezet ter ondertekening teneinde een einde te maken aan de wereldwijde exploitatie door het bankensysteem.

Het is een IT omgeving waarin de MPE money management regels worden geimplementeerd (gebeurt nu ook al). Alles wordt daar bijgehouden. Je salaris komt binnen, betalingen worden gedaan, kredietwaardigheid gecontroleerd, etc. Hoe we de valuta noemen is niet relevant. We kunnen online onze boekhouding/rekening controleren en bijhouden. Er verandert praktisch gezien niet veel t.o.v. het huidige systeem. Je hebt nog steeds je account met je geld daarop, maar we zijn ongeveer 12x meer liquide (meer koopkracht).

Elimineer de tussenpersoon (de bank). We lenen geen geld van banken. Alles wat banken doen is onze onderlinge betalingsbeloftes op hun papier uitgeven tegen verwaarloosbare kosten. Hierdoor betaalt u b.v. uw huis middels een hypotheek 2 tot 3x. MPE elimineert de tussenpersoon die ons tot op de dag van vandaag onrechtmatig exploiteren tegen enorme en uiteindelijk terminale kosten.

¨Het is geen mysterie om het storings patroon in de economie te projecteren veroorzaakt door rente. Als rente de schuld onomkeerbaar en voortdurend vermenigvuldigt in verhouding tot de noodzakelijke circulatie en steeds meer van iedere Euro gewijd wordt aan deze schulden, dan kan daardoor steeds minder van iedere Euro in circulatie aangewend worden voor de economie. Regulering kan slechts dit terminale proces vertragen.¨

________________________________________________________________

¨The issue which has swept down the centuries and which will have to be fought sooner or later is The People versus The Banks.” Lord Acton. Historian. Politician. Writer. 1834-1902.¨

Advertenties

10 gedachtes over “Oplossing crisis direct voorhanden, politieke ¨cojones¨ gezocht!

  1. “Wiskundige geperfectiodeerde economie” is een onwerkbaar concept. Het heeft geen realistisch mechanisme voor een gezond geldcircuit vanaf geldschepping tot geldvernietiging.

  2. Ik zie maar 1 oplossing voor de crisis. De aandeelhouders van de bank brengen 40% van hun aandelen op de markt in de vorm van obligaties. Met dit ingebrachte geld worden de banken geherfinancieerd. Probleem opgelost! De politiek kan dit ook wettelijk voorschrijven in plaats van de lasten bij de belastingbetalers neer te leggen.
    Hierdoor krijg je ook verantwoorder beleidsvoering bij de banken. Zeg het voort, zou ik zeggen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s