Vergeet Rutte en de andere muppets…

Deze draconische bezuinigings maatregelen en die nog gaan komen zijn terug te voeren op ons geldsysteem. Vergeet Rutte of andere lakeien van de geldschieters. Zij fungeren slechts als pispaal en buffer tussen volk en werkelijke machthebbers. Ons geldsysteem is niet wat men ons heeft doen geloven. De geldcreatie is in handen van private bank instellingen die doen alsof ze geld hebben. Met uitzondering van munten wordt al ons geld gecreeerd door deze private banken. Als u een hypotheek afsluit leent u geen geld van de bank, met uw handtekening wordt dat geld door de bank gecreeerd zonder inspanning anders dan een paar drukken op een toetsenbord. Immers wordt dat nieuw gecreerde geld gedekt door het onderpand en uw arbeid en productie. Wij zijn het dus zelf die geld creeren en niet de banken. Waar het falikant misgaat is wanneer men rente eist over deze zogenaamde leningen. Immers betekent dit dat er altijd meer schuld zal zijn dan dat er geld in omloop is. De rekensom is simpel. De consequentie hiervan is dat voortdurend nieuwe leningen (en weer tegen rente) noodzakelijk zijn om de geld hoeveelheid te her-inflateren, maar waardoor de totale schuld steeds verder oploopt. De vermenigvuldiging van schulden door rente is onomkeerbaar en uiteindelijk terminaal voor iedere economie. Afgeven op de politieke muppets heeft geen zin en toont aan dat men de oorzaak niet kan articuleren laat staan de oplossing. Alleen een onderlegd en verantwoordelijke samenleving kan de oplossing afdwingen.

https://holland4mpe.wordpress.com/category/onze-doelstelling/
¨The issue which has swept down the centuries and which will have to be fought sooner or later is The People versus The Banks.” Lord Acton. Historian. Politician. Writer. 1834-1902.¨

Advertenties

2 gedachtes over “Vergeet Rutte en de andere muppets…

 1. Goed artikel. Deze zin zegt alles; “Waar het falikant misgaat is wanneer men rente eist over deze zogenaamde leningen.”

  Dit wordt in de Quráan al reeds beschreven.
  God verteld daar ons:

  275. Degenen, die woekerwinst maken, verrijzen zoals iemand, die door Satan met krankzinnigheid is geslagen. Dat komt, omdat zij zeggen: “Handel is gelijk aan rente”, terwijl Allah de handel wettig en de rente onwettig heeft verklaard. Die daarom een vermaning van zijn Heer krijgt en er mee ophoudt, hem zal toebehoren, hetgeen hij vroeger heeft ontvangen en zijn zaak is bij Allah. En zij, die terugvallen, zij zijn de mensen van het Vuur, daarin zullen zij vertoeven.

  276. Allah schaft de rente af en doet de weldadigheid toenemen. En Allah heeft niet lief alle ondankbaren en zondaren.

  277. Voorzeker, zij die geloven en goede daden doen en het gebed houden en de Zakaat(armenbelasting) betalen, hun beloning is bij hun Heer en voor hen is geen vrees, noch zullen zij treuren.

  278. O, gij die gelooft, vreest Allah en doet afstand van de rest van de rente, als gij gelovigen zijt.

  279. Maar indien gij dit niet doet, bereidt u dan ten oorlog met Allah en Zijn boodschapper; indien gij berouw hebt is voor u het oorspronkelijke kapitaal: zo zult gij geen onrecht doen, noch zal u onrecht worden aangedaan.

  280. En indien iemand in verlegenheid is, laat er dan uitstel zijn tot het hem past. En wanneer gij kwijtscheldt is het beter voor u; wist gij het slechts.

  281. En vreest de dag, waarop gij tot Allah zult worden teruggebracht; dan zal aan elke ziel ten volle worden betaald hetgeen zij heeft verdiend; en onrecht zal hen niet worden aangedaan.

  • Bedankt. Alleen Mathematically Perfected Economy is Quráan proof omdat het vrij is van exploitatie. Islamitisch bankieren zoals we dat vandaag de dag kennen is niet volledig volgens de Quráan.
   Overigens ben ik zelf niet religieus.

   Mvrgr
   Jac

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s