Breng nu uw stem uit voor Wiskundig Geperfectioneerde Economie

Breng nu uw stem uit voor Wiskundig Geperfectioneerde Economie en Algehele representatie/naleving daarvan (MPE + ACR). Ga naar:

WWW.PERFECTEDECONOMY.ORG

Onze doelstelling is om de onrechtmatigheden van het huidige terminale monetaire systeem aan het licht te brengen, en het implementeren van een duurzame economie door het adopteren van ¨ Mathematically Perfected Economy ™¨.

In ons onderzoek naar de werking van het huidige monetaire systeem zijn we uiteindelijk maar een model tegengekomen dat oplossingen biedt voor alle categorische fouten binnen het bestaande systeem. Dit model is genaamd ¨Mathematically Perfected Economy™, (MPE™ )¨ door Mike Montagne (de originele auteur sinds 1968).  MPE™, zal de basis zijn voor de meeste van onze publicaties.

A few words from Mike Montagne — founder, PEOPLE For Mathematically Perfected Economy™, author/engineer of mathematically perfected economy™ (1979)

Het terminale aspect is geen kwestie van opinie maar de uitkomst van een rekensom.

___________________________________________________________________

Systematisch falen omdat schulden exponentioneel en onomkeerbaar blijven groeien door rente in het huidige en daarvoor terminale geldsysteem.

Geoptimaliseerde balans van de geldcirculatie t.o.v. de economie in Mathematically Perfected Economy.

___________________________________________________________________

WAT IS ¨MATHEMATICALLY PERFECTED ECONOMY™¨ ?

(Vrij vertaald in het Nederlands: Wiskundig Geperfectioneerde Economie.)

Wiskundig Geperfectioneerde Economie is een valuta die niet onderworpen is aan rente, bestaande uit een schuldfinanciering van alle toegestane ondernemingen, betaald door elke debiteur zoals ze verbruiken van de aan de schuld gerelateerde productie.

Er is geen inflatie of deflatie, omdat de valuta in omloop altijd in balans is met de (resterende) waarde van de bestaande productie over dat deel van de economie dat wordt ondersteund door die circulatie van de valuta.

Noch de waarde van de valuta of goederen en diensten (activa) worden veranderd door aanpassingen in de verhoudingen van circulatie ten opzichte van goederen of diensten (activa). De waarde van de valuta is altijd consistent in kwantiteit met de resterende waarde van de verschuldigde activa die bestaan, en waarvoor de valuta in circulatie was gebracht. Hierdoor verkrijgt de valuta zijn gelijkblijvende waarde.

Het (resterende) geld in omloop is altijd voldoende om de schuld af te betalen. Verdere productie wordt dus niet belemmerd door een gebrekkige geld circulatie doordat zoals nu het geval is er meer moet worden terugbetaald dan er in circulatie is gebracht (door de factor rente) om de productie te financieren. In Wiskundig Geperfectioneerde Economie worden schulden niet vermenigvuldigd door rente ten opzichte van de resterende waarde van de activa.

Om schuld te kunnen betalen in het huidige monetaire systeem (Schuld = Hoofdsom + Rente) die dus groter is dan de resterende circulatie veroorzaakt een onomkeerbare cyclus van voortdurend lenen tegen rente en daardoor onomkeerbare vermenigvuldiging van schulden. Om een vitale circulatie van geld in omloop te kunnen handhaven moet men dus minstens opnieuw zoveel lenen als men heeft betaald uit de oorspronkelijke omloop. Dit terminale process veroorzaakt uiteindelijk onoplosbare schulden problematiek waarvan we het bewijs nu overal om ons heen zien. Op de website van perfecteconomy.com kun je nog steeds de spreadsheets downloaden die door Mike in 1983-84 zijn gemaakt en voorgelegd aan de Reagan Administratie waavan de uitkomst was dat we rond 2010 in de terminale fase zouden belanden. Waarvan akte!

In Wiskundig Geperfectioneerde Economie worden noch productie noch consumptie belemmerd door het opleggen van additionele kosten (rente). Van belang is dat we een valuta circulatie beschikbaar stellen voor de productie die geen belemmeringen, beperkingen, of andere onrechtvaardigheden oplegd. Productie en ondernemen worden volledig ondersteund door een liquide, waardevaste, en efficiënte valuta.

Wiskundig Geperfectioneerde Economie is niet meer dan een enkelvoudige recept, voor het elimineren van onrechtvaardige interventie.

Te ingewikkeld? Een simpel (lineair) voorbeeld. MPE financiert een huis met een marktwaarde van Euro 100,000.- en een verwachte levensduur van 50 jaar tegen Euro 2,000 aflossing per jaar, oftewel Euro 166,66 per maand. Na 50 jaar is het huis afgeschreven en de geleende som van 100,000 volledig terugbetaald. De 100,000 wordt terugebetaald per afschrijving onderpand en uit circulatie genomen en is het eigendom van niemand meer.

MPE Kort samengevat:

 • Geen rente en geen private (geldscheppende) (centrale) banken meer.
 • Een landelijke nutsinstelling/accountants kantoor (MPE noemt dat de     Gemeenschappelijke Monetaire Infrastructuur)
 • De rekenkundige/boekhoudkundige relatie van 1:1:1 tussen a) Geld in omloop (Circulatie), b) (Rest) Waarde Vertegenwoordigt Eigendom, en c) Resterende Aflossings Verplichting.

De concrete voordelen hiervan: Geen monetaire inflatie of deflatie, geen mogelijkheid tot systematische manipulatie van ons geld en eigendommen, en geen onoplosbare schuldenbergen die zichzelf (exponentioneel) blijven vermenigvuldigen door rente.

Implementatie. Implementatie is simpel en in verhouding tegen geringe kosten. Hoe? We verrekenen alle betaalde rente tegen de nog uitstaande gevalsificeerde hoofdsommen. Hierdoor zijn meteen veel mensen schuldenvrij. We financieren alles onder de MPE voorwaarden en laten dit opnemen in ONZE grondwet.  Dit vormt de basis voor een houdbare economie en niet de pseudo vrije markt die men nu economie noemt. Een global mandate voor MPE en algehele naleving daarvan wordt binnenkort online gezet ter ondertekening teneinde een einde te maken aan de wereldwijde exploitatie door het bankensysteem.

Software applicatie in IT Omgeving. Het is een IT omgeving waarin de MPE money management regels worden geimplementeerd (gebeurt nu ook al). Alles wordt daar bijgehouden. Je salaris komt binnen, betalingen worden gedaan, kredietwaardigheid gecontroleerd, etc. Hoe we de valuta noemen is niet zo relevant. We kunnen met de naam euro doorgaan maar dan implementatie op Europees niveau. Scheelt wellicht in de kosten van implementatie alhoewel die relatief gering zijn. We kunnen online onze boekhouding/rekening controleren en bijhouden. Er verandert practisch gezien niet veel t.o.v. het huidige systeem. Je hebt nog steeds je account met je geld daarop, maar we zijn ongeveer 12x meer liquide (meer koopkracht).

Elimineer de tussenpersoon (de bank). We lenen geen geld van banken. Alles wat banken doen is onze onderlinge betalingsbeloftes op hun papier uitgeven tegen verwaarloosbare kosten. Hierdoor betaalt u b.v. uw huis middels een hypotheek 2 tot 3x. MPE elimineert de tussenpersoon die ons tot op de dag van vandaag onrechtmatig exploiteren tegen enorme en uiteindelijk terminale kosten.

¨Het is geen mysterie om het storings patroon in de economie te projecteren veroorzaakt door rente. Als rente de schuld onomkeerbaar en voortdurend vermenigvuldigt in verhouding tot de noodzakelijke circulatie en steeds meer van iedere Euro gewijd wordt aan deze schulden, dan kan daardoor steeds minder van iedere Euro in circulatie aangewend worden voor de economie. Regulering kan slechts dit terminale proces vertragen.¨

Website:

www.perfectedeconomy.org

Of zoek in een zoekmachine op Mathematically Perfected Economy, Mike Montagne naar gerelateerde artikelen en/of de vele TNS radio shows.

________________________________________________________________

¨The issue which has swept down the centuries and which will have to be fought sooner or later is The People versus The Banks.” Lord Acton. Historian. Politician. Writer. 1834-1902.¨

Advertenties

3 gedachtes over “Breng nu uw stem uit voor Wiskundig Geperfectioneerde Economie

 1. Wat ik niet snap.
  Vanwaar die afhankelijkheid?
  Hoezo niet gewoon beginnen?
  Diegene die in het huidige systeem aan de touwtjes trekken (en dus er voordeel van hebben), die zullen echt niet overstappen op dit nieuwe systeem als ze daarbij winst en macht verliezen.
  Dus waarom niet beginnen?
  Wat maakt dat die bankjongens dat ooit wel hebben gedaan?
  Omdat wij onze bezittingen bij hen in bewaring gaven?
  Wel, waarom dat nu dan niet ook gedaan? Van het ene corrupte en eindige systeem naar het betere voor allen systeem?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s