Crisis door verduistering geld functies

power-of-compound-interest-lg

Het is een crisis van het beheer van geld, en het resultaat van het toestaan door overheden (en dus door ons) dat private bankiers de controle hebben over “ONS” geld. Jawel, want geld is een soeverein recht dat voortvloeit uit het recht van een individu tot het aangaan van onderlinge contracten. Door toe te staan dat private banken tussenbeide komen zonder dat men iets van gelijke waarde opgeeft of zelfs maar risico loopt als de ¨wettige¨ verschaffer van deze contracten (geld) in een anders eerlijke transactie tussen partijen hebben we het meest wezenlijke verloren, nl; de economische macht die vrije en democratische mensen hebben. Mensen zijn verward over geld. Over wat het nu is, waar het vandaan komt, maar nog belangrijker, wat het zou moeten zijn, en waar het vandaan moet komen. Kapitaal kan bijna elke vorm aannemen, van goud tot runderen, van graan tot zout, en van water tot land. Dit zijn allemaal vormen van rijkdom. Geld is geintroduceerd als contract of eigenlijk een overdrachtsbewijs voor b.v. handel in graan, metalen, edelstenen of andere zaken van waarde en dient al heel lang als een veiliger, handiger middel van overdracht van betaling tussen twee handelende partijen. Hierdoor is de reputatie en integriteit van de uitgevende instelling de belangrijkste factor in de aanvaarding en vertrouwen van ons geld. Het punt is dat “geld”, of ruilmiddel niet de plaats inneemt van de items die worden uitgewisseld. Als posten van waarde worden uitgewisseld, heet dat “ruilhandel”. Geld wordt gebruikt in plaats van ruilhandel. Geld is niet de dingen zelf. Voor het bewaren van de integriteit van geld moet het vrij zij van externe corruptie en manipulatie zoals met name ¨rente¨dat doet in combinatie met de uitgifte door private instellingen met als enige doelstelling winstbejag.

Rente veroorzaakt een aantal reacties die uiteindelijk terminaal zijn voor economie en samenleving:

1) Circulatore deflatie, immers is de schuld altijd groter (schuld = hoofdsom + RENTE) dan dat er geld in circulatie is.

2) Om circulatore deflatie te kunnen neutraliseren zijn we genoodzaakt om minstens evenzoveel terug in circulatie te lenen en weer tegen rente waardoor de totale schuld onomkeerbaar blijft vermenigvuldigen door rente in uiteindelijk terminale schuld. Iedere economie onderwerp van rente zal het uiteindelijk afleggen tegen samengestelde rente over gevalsificeerde schulden aan een zogenaamd bankensysteem.

Publieke geldcreatie vrij van rente

We dienen daarom ons soevereine recht terug op te eisen tot het uitgeven en beheren van ONS geld en dat beheer uit te voeren aan de hand van rekenkundig geperfectioneerde modellen. Dat is wat Mathematically Perfected Economy (MPE) doet, MPE herstelt niet alleen ons soevereine recht om onze eigen universele betaalbeloftes onderling uit te wisselen, maar biedt ook de beheer voorwaarden die noodzakelijk is om de integriteit van die betaalbeloftes te bewaken en te waarborgen. Geen monetaire inflatie/deflatie, en geen onomkeerbare vermenigvuldiging van schulden door rente in terminale schuld. MPE is het monetaire equivalent van ruilhandel vrij van exploitatie!

Meer over MPE: https://holland4mpe.wordpress.com/category/onze-doelstelling/

Originele site/bron: http://www.perfectedeconomy.org

Advertenties

6 gedachtes over “Crisis door verduistering geld functies

 1. Goed bezig !!

  Om de functies van geld (en rente) nog beter te begrijpen zou je kunnen overwegen om de video van Imran Hosein te bekijken vanaf 11:10 tot 29:40 zeer Educatief !

  De Euro is uniek niet eerder vertoond in history. Duisenberg z’n Charlemagen speech 2002 was duidelijk:

  http://www.ecb.int/press/key/date/2002/html/sp020509.en.html

  “The euro, probably more than any other currency, represents the mutual confidence at the heart of our community. It is the first currency that has not only severed its link to gold, but also its link to the nation-state. It is not backed by the durability of the metal or by the authority of the state. Indeed, what Sir Thomas More said of gold five hundred years ago – that it was made for men and that it had its value by them – applies very well to the euro. ”

  Maw. zowel de geit als de kool sparen !

  Het Euro vrijgoud-concept. Separatie van Medium of exhange en store of value !
  Werp eens een blik op deze grafiek, sinds de geboorte van de Euro:
  Eurosystem_Reserves

  Zodra de $-hegemonie onder z’n eigen gewicht bezwijkt komt er een (automatische) reset van de goudprijs.

  Handelen in Euro’s, en Sparen in fysiek goud, what else………?

  • Bedankt! Maar goud gaat ons niet redden. Als de vertegenwoordigde rijkdom minder is dan de vertegenwoordige reserves, geeft dit je nog steeds geen recept voor het feit dat de vertegenwoordigde rijkdom je vertegenwoordigde reserves voorbij streeft, en al zeker niet wanneer je schulden onderwerp maakt van rente.

   Maar deze constatering is grotendeels hypothetisch, omdat meestal het tegenovergestelde plaats zal vinden; n.l. lijden onder een beperkte circulatie (deflatie). Industrien hebben de neiging om te groeien en dan ben je verstoken van de verdere circulatie die je nodig hebt om die industrie te ondersteunen indien en wanneer zij de monetaire reserves overschrijdt.

   Dus de meer practische fout is dat een goudstandaard/vrij stabiele geld hoeveelheid geen circulatore deflatie kan oplossen.

   Erger nog is de verdere tekortkoming doordat het bestaat met rente/kosten lenen, en dus kan het geen terminaal falen oplossen, oftewel het onder water gaan van de valuta (dispositie), omdat rente nu eenmaal voortdurend en onomkeerbaar steeds meer van iedere unit van die circulatie aanwendt om die vervalste en kunstmatige schulden te kunnen betalen ten opzichte van het ondersteunen van de gewenste industrie. Het betekent daarom niets om oplossingen te pretenderen die geen oplossing bieden tegen inflatie, deflatie, en dispositie van het ruilmiddel.

   Er is geen land in de islamitische wereld dat een shariah compliant geldsysteem heeft. Het enige shariah compliant geld systeem is MPE.

   Best
   jac

 2. Merci voor de reply,

  Meen ik te mogen concluderen dat je het euro-vrijgoud concept wil vergelijken met een goudstandaard?
  Dat is het nu dus juist niet, wat Duisenberg zegt in z’n speech is, dat Goud onder de Euro is gedemonetariseerd. Je ziet het ook in deze grafiek terug.

  http://www.flickr.com/photos/70983337@N06/8054909622/in/photostream/lightbox/

  Schuldplafond omhoog, goudvloer omhoog. (ze houden elkaar in balans, yin-yang)

  Wil je je gele reserve verkopen dan kan op de (wereld) veiling de hoogste bieder je bezit overnemen. Zeg maar het veilen van bv de Mona Lisa.

  Verder denk ik dat ik begrijp wat je bedoeld met MPE, doch een oplossing waarbij je enkel de kool wil sparen heb je de geit geheid op je dak zitten. Dat is een gegeven waar je vrijwel niet omheen kunt.

  Op dit moment leven we in een politiek schuld gedreven economie.
  Een disciplinering die het Euro vrijgoud concept op de politiek legt is onvoorstelbaar goed, de politiek wordt verantwoordelijk voor het maken van hun schulden en worden er direct op afgerekend. Deze disciplinering zie ik in MPE (nog) niet direct terug.

  Dan de monetaire basis, in de huidige context worden de OTC-Derivaten niet in de M-berekening meegenomen, ze staan off balance en vertegenwoordigen een astronomische claim. Dit plaatje (extrapolatie van BIS cijfers) werpt daar wat licht op. Het onderwater gaan van deze WMD (alhoewel dit zuur is voor de spaarder in fiat) is het binnen het Euro vrijgoud concept perfect op te lossen.

  http://www.flickr.com/photos/70983337@N06/8290748169/in/photostream/lightbox/

  Fysiek Goud, je hebt het of je had er gehad willen hebben.

  • Ok, maar ik denk niet dat je MPE begrijpt. Hier staat meer info die het duidelijk zou moeten maken. https://holland4mpe.wordpress.com/2012/04/25/onze-doelstelling/

   MPE Kort samengevat:

   Geen rente en geen private (geldscheppende) (centrale) banken meer.
   Een landelijke nutsinstelling/accountants kantoor (MPE noemt dat de Gemeenschappelijke Monetaire Infrastructuur)
   De rekenkundige/boekhoudkundige relatie van 1:1:1 tussen a) Geld in omloop (Circulatie), b) (Rest) Waarde Vertegenwoordigt Eigendom, en c) Resterende Aflossings
   Verplichting.

   Geen inflatie of deflatie, geen onomkeerbare vermenigvuldiging van schulden door rente in terminale schuld, en geen dispositie van de valuta.

   Vrijgoud of goudstandaard. Hetzelfde liedje met dezelfde tekortkomingen. Men heeft dan ook niet het vermogen rekenkundig deze ongekwalificeerde aannames aan te tonen. Wij promoten oplossing. In oplossing zijn er geen private banken die onrechtmatig interveniëren in onze transacties door onze betalingsbeloftes op hun papier te drukken tegen rente. Banken en rente zijn het probleem en worden daarom in MPE buitenspel gezet. We hebben geen banken nodig. Een non profit landelijke monetaire infrastructuur die onze betalingsbeloftes aan elkaar bijhoudt is alle wat we nodig hebben. Dit tegen nagenoeg verwaarloosbare kosten. 1:1:1

   Alleen MPE biedt ons valuta met gelijkblijvende waarde/koopkracht omdat het vrij is van exploitatie. Waarom zouden we met minder genoegen nemen.

   Bedankt
   Jac

 3. Merci voor de reply en de link.

  Begrijp me niet verkeerd, ook mijn voorkeur gaat uit naar een ander monetair systeem. Doch je kunt niet eenzijdig met een nieuw systeem komen zonder dat je de FI buiten spel zet. Verder lijkt het me ook lastig om de politiek aan de kant te zetten.
  Daar is het ook al veel te laat voor. Bovendien wordt het vrijgoudconcept inmiddels crescendo gekopieerd;

  MTMgold

  Jezus gooide de geldwisselaars ook uit de tempel, zie wat ervan is geworden. Het lijkt een ingebakken gegeven dat al zo oud is als het oudsteberoep. Precies daarom heeft ook goud een reputatie van 6000 jaar historie. Zie die 2,5 Miljard Aziaten maar eens op een nieuwe lijn te krijgen.

  Met het Euro vrijgoud concept kan transitie direct plaatsvinden, (Herverdeling door de BIS) sterker nog het is al voorbereidt, het wachten is slechts op de ontkoppeling.

  De link zal ik komende week verder doornemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s